Turvaopas Säkerhetsguide Safety Guide

Palovara

  • Palovara sivustolta löydät tietoa paloturvallisuudesta sekä voit testata kotisi turvallisuuden. Sivuston ovat toteuttaneet VTT, Palosuojelurahasto, Sisäasiainministeriö, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, Finanssialan Keskusliitto ja Pelastusopisto.
  • Ensiapuohjeet yleisimpiin tilanteisiin löydät Punaisen Ristin sivuilta.
  • Hälytysajoneuvon väistäminen -kurssi on suunnattu kaikille tienkäyttäjille – niin ammattilaisille kuin kokemattomammillekin, autoilijoille kuin jalankulkijoillekin. Kurssi pitää sisällään hälytysajossa olevan ajoneuvon väistämiseen liittyvää lainsäädäntöä sekä tietenkin toimintamalleja ja vinkkejä kuinka väistäminen käytännössä tapahtuu. Väistäminenhän ei saa aiheuttaa vaaraa, mutta toisaalta hälytysajoneuvon matkantekoakaan ei saisi haitata. Kurssi pohjaa todellisiin hälytysajovideoihin ja sen pituus on n. 30 min. Kurssi on maksuton.
  • Pelastustiekurssi on tarkoitettu autoilijoille, kiinteistön tai taloyhtiön omistajille/haltijoille, isännöitsijöille, huolto- ja talonmiehille, pysäköinninvalvojille, poliiseille jne. Eli lyhyemmin: kaikille. Kurssi sisältää mm. ohjeet, kuinka pelastustiellä käyttäydytään, kuinka ne rakennetaan ja miten ne merkitään. Lainsäädäntöäkään ei unohdeta. Kurssin pituus on n. 20 min. Kurssi on maksuton.

Ajankohtaista